21 dec 2015

Enkle metoder reducerer overbelægning på sygehuse

Kapacitetskonferencer på Slagelse Sygehus, som er med i Sikkert Patientflow, har reduceret antallet af patienter på gangene markant. © Region Sjælland

Der kan gøres noget ved problemerne med overbelægning og patienter på gangene på de danske sygehuse. Det viser en erfaringsopsamling fra projektet ’Sikkert Patientflow’, som Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Danske Regioner og TrygFonden står bag.

02 jul 2015

Nye metoder får patienterne væk fra gangene

På Slagelse Sygehus var der i maj kun otte patienter på gangene mod 150 i januar. © Dansk Selskab for Patientsikkerhed

Ved hjælp af metoder fra amerikanske hospitaler reducerer 12 akutsygehuse i projekt Sikkert Patientflow problemerne med overbelægning og patienter på gangene.

23 mar 2015

Kolding Sygehus fjerner flaskehals i røntgenafdeling

Røntgenafdelingen på Kolding Sygehus har vendt arbejdsgangene på hovedet, og resultatet er kortere ventetid for patienterne.

På Kolding Sygehus har personalet vendt arbejdsgangene i røntgenafdelingen på hovedet. Det har nedbragt ventetiden for patienterne.

20 jan 2015

Projekt skal reducere ventetid på sygehuset

12 akutsygehuse fra hele landet vil reducere ventetid ved hjælpe af tavlemøder og kapacitetskonferencer. © Dansk Selskab for Patientsikkerhed

Projekt Sikkert Patientflow, der foregår på 12 akutsygehuse i hele landet, skal mindske ventetiden for patienterne ved hjælp af redskaber, som har skabt gode resultater på amerikanske sygehuse.

13 nov 2014

Gode erfaringer med smileys på sygehuse

Sygehusene i projekt Sikkert Patientflow afprøver smileystandere for at få en hurtig indikation af patienter og pårørendes oplevelser på sygehuset.

Sygehusene i projekt Sikkert Patientflow afprøver i øjeblikket smileystandere, som giver patienterne mulighed for omgående at vurdere oplevelsen på sygehuset. Erfaringerne er indtil videre gode.

26 sep 2014

Stor interesse for smileystandere

De første danske sygehuse har i forbindelse med Sikkert Patientflow indført smileystandere, som giver patienterne mulighed for at give en bedømmelse af behandlingen på få sekunder. Ordningen bliver nu testet i hele landet.

13 aug 2014

Ny dansk forskning: Overbelægning fører til øget dødelighed

© Dansk Selskab for Patientsikkerhed

Dermed understreges vigtigheden af projektet Sikkert Patientflow

10 mar 2014

Projekt skal mindske patienternes ventetid på sygehuset

© Dansk Selskab for Patientsikkerhed

Patienternes tur gennem sygehuset skal være sikker. En ny indsats på 11 akutsygehuse skal reducere ventetid ved hjælp af redskaber, som har skabt store resultater på amerikanske hospitaler. Den rigtige patient skal have den rigtige behandling på det rigtige tidspunkt, lyder ambitionen.