Færre på gangene - og flere på stuerne. Det er det synlige resultat af Slagelse Sygehus' arbejde med at skabe mere sikre og sammenhængende forløb for patienterne i projekt Sikkert Patientflow.

Mere systematisk udnyttelse af viden om indlæggelser og udskrivelser ved hjælp af korte, daglige tavlemøder på afsnitsniveau og kapacitetskonferencer på sygehusniveau har eksempelvis betyder, at der i løbet af foråret var en periode på 39 dage, hvor ingen patienter overnattede på gangene. Modsat før projektet hvor der altid var patienter, som overnattede på gangene. Det skriver Berlingske.

- Man er mere blottet som patient, når man ligger på gangen, hvor man for eksempel ikke har en klokke, så man kan ringe efter hjælp hos personalet. Det er en klar gevinst, at overbelægningen nu er væsentligt reduceret. og det betyder jo også, at der er mere overskud hos personalet, når det ikke skal kæmpe med en afdeling, der er fyldt til bristepunktet, siger sygeplejerske Silja Fadel, der arbejder som flowkoordinator på Slagelse Sygehus, til Berlingske