VM-guld i 1994. VM-sølv i 1995. OL-guld i 1996. VM-guld i 1997. VM-guld i 1998. VM-guld i 1999. OL-bronze i 2000. VM-sølv i 2001. VM-guld i 2002. VM-guld i 2003. OL-guld i 2004. OL-guld i 2008. OL-bronze i 2012.

Resultaterne taler for sig selv, men på Sikkert Patientflows tredje læringsseminar d. 24.-25. marts 2015 fortalte den tidligere roer fra den såkaldte ’Guldfirer’, Eskild Ebbesen, historierne bag de mange medaljer.

- Gennem min karriere har jeg hele tiden været bevidst om, at en OL-guldmedalje ikke automatisk kvalificerede os til det næste OL. Modstanderne forbedrer sig hele tiden, så du skal hele lære, forbedre og lære, sagde Eskild Ebbesen.

Opskriften på succes
Den tidligere roer pegede på de fire ingredienser, der har været centrale i ’Guldfirerens’ opskrift på succes: klar kommunikation, godt samarbejde, fælles og ambitiøse mål og evne til at være bedst, når det gælder.

- Muskler og hårdt arbejde får dig kun noget af vejen. Skal du øverst på podiet, kræver det, at de fire ingredienser spiller sammen. Ingredienser, som jeg tror, I også kan nikke genkendende til i sundhedsvæsenet, sagde Eskild Ebbesen til de over 200 mennesker, der deltog på læringsseminaret.

Derudover er det ifølge Eskild Ebbesen vigtigt at måle sit forbedringsarbejde, hvilket også er centralt i projekt Sikkert Patientflow.

- Håb er ikke en løsning. Du skal have en plan og bruge data, så du kan se, om du forbedrer dig, konkluderede den tredobbelte OL-guldvinder.

Internationale eksperter på læringsseminaret
Udover Eskild Ebbesen gæstede nationale og internationale eksperter i patientflow læringsseminaret.

Fra USA kom Jody Crane og Deborah Kaczynski. Jody Crane har arbejdet med tilrettelæggelse af patientflow på amerikanske hospitaler, og Deborah Kaczynski har været med til at udvikle metoden Real Time Demand Capacity, som Sikkert Patientflow anvender.

Derudover deltog Inge Pia Christensen, sygeplejefaglig direktør på Hospitalsenheden Horsens. Hun har været med til arbejdet med at forbedre flowet – herunder implementering af tavlemøder og kapacitetskonferencer – som Hospitalsenheden Horsens allerede begyndte på i 2013.