Når medierne fortæller succeshistorier fra arbejdet med at forbedre patientsikkerheden, oplever personalet et sammenholdet, arbejdsglæden og den faglige stolthed. Sådan svarer mellem 80 og 95 procent i en undersøgelse om kommunikationen i projektet Patientsikkert Sygehus.

Analysen omfattede sundhedsfagligt personale, kvalitetsfolk og sygehusledelser, som deltog i projektet. Her havde 83 procent oplevet positiv presseomtale af deres indsats. Det vil sige historier i landsdækkende og regionale medier, fagpressen samt omtale på Patientsikkert Sygehuses hjemmeside.

Optræden i pressen kræver tilvænning
- Undersøgelsen dokumenterer, at personalet generelt ikke oplever nogle ulemper ved medieomtale, og det skal vi lære af i Sikkert Patientflow. Men vi skal være opmærksomme på, at det kræver tilvænning for personalet og ledelserne at træde frem i pressen, siger Sikkert Patientflows projektleder, Louise Rabøl, og understreger:

- Derfor skal vi yde støtte i forbindelse med optræden i medierne.

Undersøgelsen viser, at medarbejderne helst vil have deres indsats nævnt i fagpressen, men omtale i aviser, radio, tv og på nettet har også positive effekter.